Home Blockchain 5 tips bij het handelen in Bitcoins

5 tips bij het handelen in Bitcoins

by Redactie
5 tips bij het handelen in Bitcoins

Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in het handelen in Bitcoins (BTC). Je ziet de Bitcoin dan ook steeds vaker terug. Door het dynamische karakter van de Bitcoin koers, wellicht in combinatie van het gebrek aan kennis en ervaring op gebied van handel in Bitcoins loop je uiteraard wel een risico als je besluit om in deze digitale munteenheid te investeren. Daarom delen we hieronder 5 tips die van belang zijn bij het handelen in Bitcoins. Deze tips dragen bij aan een overwogen investering in Bitcoins of andere cryptocurrency.

Overwogen investeren in Bitcoins

Met het investeren in Bitcoins kun je geld verdienen maar dit is lang niet altijd het geval. De BTC koers kan stijgen maar net zo goed dalen. Het is daarom goed om te benadrukken dat je met een investering in Bitcoins het risico neemt om geld te verliezen. Investeer dan ook alleen als je dit risico kunt permitteren. Daarnaast is het van groot belang om je van tevoren goed te informeren over deze investering. Deze 5 onderstaande tips bij het handelen in Bitcoins dragen hieraan bij. 

5 tips bij het handelen in Bitcoins

  • Doe onderzoek naar cryptocurrencies. Deze eerste tip is meteen de belangrijkste tip en sluit aan op het bovenstaande. Kies er niet voor om te handelen in Bitcoins omdat je hier zoveel over hoort of omdat mensen uit je omgeving dit ook doen. Het is belangrijk dat je zelf wel enige kennis hierin hebt om hier het maximale rendement uit te kunnen halen.
  • Kies voor een veilige wallet. Een wallet is een digitale portemonnee waar je jouw Bitcoins kunt opslaan totdat je besluit om uit te geven of in te wisselen. Let op, er zit veel variatie in de platforms waarop van een wallet gebruik kan worden gemaakt. Tevens zit er ook een groot verschil in de mate van beveiliging. Het is dus van groot belang om te kiezen voor een wallet die betrouwbaar, goedkoop en veilig is. 
  • Bepaal voor jezelf wat het geschikte moment is om in te stappen of te verkopen. Veel beginnende handelaren kiezen ervoor om in te stappen als de Bitcoin koers aan het stijgen is maar het kan ook meer rendement opleveren als je deze keuze (durft) te maken als de koers juist in een dip zit. De Bitcoin koers kun je uiteraard op ieder gewenst moment bekijken en op basis hiervan de benodigde actie inzetten.
  • Raak niet in paniek bij koersdalingen. Zoals aangegeven is de cryptomarkt een volatiele markt en de Bitcoin vormt hierop géén uitzondering. Veel handelaren kiezen om hun Bitcoins te verkopen bij een dip en maar hun verliezen te nemen maar een koersdip is precies het moment om rustig te blijven en misschien wel de periode waarop je moet besluiten om tot aankoop over te gaan. 
  • Maak een duidelijke keuze voor een lange-of korte termijn strategie. Bij Bitcoin trading is er sprake van het handelen in korte termijn waarbij er sprake is van dagen of weken. Er wordt direct gereageerd op de BTC koers. De bewegingen van de grafiek vormen de basis voor de beslissing van een aan- of verkoop van Bitcoins. Bij het beleggen van Bitcoins is er sprake van een strategie op langere termijn. De keuze tussen deze twee opties hangt af van jouw mogelijkheden en wensen. Je moet vanzelfsprekend kiezen voor de tactiek waarbij jij je het prettigst bij voelt.  

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer