Home Business Tips voor het verbeteren van productie efficiency

Tips voor het verbeteren van productie efficiency

by Redactie
Tips voor het verbeteren van productie efficiency

Efficiency is een belangrijke sleutel waarmee je sneller kunt werken en veel geld kunt besparen. Een belangrijk punt dus om regelmatig even tijd aan te besteden. En zonder in te boeten op de kwaliteit natuurlijk. Bij productie efficiency gaat het om de productietijd van een machine. Hoe lang staat een machine stil of produceert deze niet optimaal? Wat zijn daar de oorzaken van en hoe kun je dit verbeteren?  Wanneer dit helder is, dan leidt dit tot een hogere productie en betere kwaliteit. In deze blog geven we je vier tips van experts om de productie efficiency te verhogen.

Standaardiseren

De meeste efficiency is in een productie-omgeving te realiseren door het standaardiseren, schoonmaken, schikken en stand houden. We noemen dit ook wel de 5S lean audit. Maak de productie-omgeving zo leeg en overzichtelijk mogelijk. Zorg dat alle overbodige en onnodige materialen verwijderd worden. Creëer voor gestandaardiseerde processen en routines. En het schoonmaken is direct ook inspecteren. Met deze methode zullen direct verbeteringen worden geboekt. Check ook de verspillingen in het productieproces. Wanneer deze verbeterd worden, dan zorgt ook dit voor veel meer efficiency.

Storingen en stops

Het lijkt vaak niet zo veel uit te maken en is ook vaak weer snel opgelost. Maar wanneer alle korte storingen en stops bij elkaar worden opgesteld, dan is dit vaak toch even schrikken. Het is dus belangrijk om alle problemen inclusief de oplossingen op te schrijven en analyseren. Zo kunnen vaak voorkomende problemen sneller worden herkend en opgelost. Het onderliggende basisprobleem dient daarbij te worden aangepakt.

Snelheid

Ook dit is een element waar lang niet altijd naar gekeken wordt: de snelheid van een productielijn. Een te lage snelheid kan grote invloed hebben op de productie en kosten. Ook kunnen er onderdelen in de productielijn zijn die vertragend werken. Wanneer deze worden aangepakt, dan zijn de resultaten vaak direct merkbaar. Check de snelheid dus altijd even en bekijk of er mogelijkheden zijn om deze te verbeteren.

Efficiency analyse automatiseren

Een andere zeer goede keuze is om de efficiency te automatiseren. Met plant simulation software wordt inzichtelijk of een fabriek optimaal functioneert. Ook kunnen daarmee eventuele bottle necks in het productieproces worden opgespoord. Deze software is speciaal ontwikkeld voor de logistiek, handel en zorg. Handig, want zo hoef je zelf geen tijd te investeren in het verbeteren van de efficiency. Dat gaat dan automatisch en dat scheelt dus tijd en energie. Zowel de materialen, inzet van personeel, ruimte, operationele kosten en het energieverbruik worden zo gereduceerd.

Product life cycle solutions

Naast het evalueren van het productieproces zijn er nog veel meer manieren om de efficiency te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan robot technologie voor onbemand produceren. Of aan het compleet automatiseren van het proces van offerte tot aan de uiteindelijke productie. Digitale automatisering en robotisering worden daarbij ingezet om de productie te versnellen en kosten te besparen. Voor het verbeteren van de productie efficiency is een goede automatisering echt noodzakelijk. Cards PLM is een voorbeeld van een bedrijf die hier volledig in gespecialiseerd is.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer