Home Smartphones & Tablets Trucs om je smartphone te repareren zonder naar de winkel te gaan

Trucs om je smartphone te repareren zonder naar de winkel te gaan

by Redactie
Trucs om je smartphone te repareren zonder naar de winkel te gaan

Smartphones zijn heel handig, maar ze hebben wel meer liefde nodig dan de telefoons van vroeger. Voor je het weet is er iets kapot. In dat geval is het dus in ieder geval belangrijk dat je er snel iets aan laat doen. Tenzij je natuurlijk zelf wat vaardigheden hebt opgedaan. Er zijn immers een aantal dingen waarvan je misschien nog geen weet hebt, maar waar je heel gemakkelijk zelf iets mee kunt. Een aantal van die tips vind je op deze plek zodat je in het vervolg zelf meer controle over je smartphone hebt.

Krassen wegpoetsen

Krassen in het scherm zijn de normaalste zaak van de wereld geworden. Eigenlijk is dit natuurlijk wel raar. Waarom zou je immers met zo’n lelijke kras in je telefoon blijven rondlopen? Dat doe je toch bij andere spullen die je bezit ook niet? Daarom is het handig om te weten hoe je dit zelf kan herstellen. De oplossing vind je in tandpasta. Door met een wattenstaafje de pasta in de kras te wrijven en ronddraaiende bewegingen over het scherm te maken poets je de kras weg. Wanneer de kras verdwenen is gebruik je een brillendoekje om het scherm weer schoon te maken.

Stofzuigen

Ook kan het zo nu en dan helpen om je telefoon even te stofzuigen. Er hoopt zich immers door het gebruik en het in je zak stoppen allerlei vuil op in allerlei hoekjes en gaatjes, zoals bijvoorbeeld de luidsprekers en de microfoontjes. Door het stof eruit te zuigen wordt de kwaliteit van het geluid een flink stuk beter. Je kunt dit ook met bijvoorbeeld een kruimeldief doen. Dit is misschien zelfs wel iets makkelijker te hanteren. Alle reden om het eens te proberen. Zo gaat je telefoon ook nog eens een flink stuk langer mee dan je zou denken.

Drogen

Tot slot zijn er nog de smartphones die nat geworden zijn. Ook daar is een groot aantal van te redden. Dat doe je door ze op de juiste manier te drogen. Dat begint door de batterij eruit te halen indien mogelijk en deze gewoon ergens neer te leggen, probeer deze niet te drogen, dat komt vanzelf wel. De telefoon zelf leg je in een bedje van rijst. De rijst is namelijk nodig om het vocht uit de telefoon te zuigen. Dat zal wel enkele dagen in beslag nemen. Wanneer je enkele dagen verder bent kan je het eens proberen door je telefoon aan te zetten.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer