Home Tips Vermijd hoge kosten en kies voor een duurzame eSIM

Vermijd hoge kosten en kies voor een duurzame eSIM

by Redactie
Vermijd hoge kosten en kies voor een duurzame eSIM

Met een eSIM wordt het leven een stuk eenvoudiger. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het formaat van de simkaart, want deze moet natuurlijk wel in je telefoon passen. Sterker nog, je hebt geen plastic simkaartje meer nodig. Zeg maar vaarwel tegen dat pielen met een verroeste paperclip om je simkaartje uit je telefoon te peuteren. Bovendien draagt ​​de eSIM bij aan de bescherming van het milieu. De geïntegreerde technologie elimineert de noodzaak om een ​​groot aantal plastic elementen te produceren die dienen als dragers voor de chip. Zo hoeven er ook geen chips meer te worden geproduceerd voor elk nieuw abonnement dat wordt afgesloten. Maar wat is het nu precies, hoe kan ik het installeren en wat zijn de voordelen?

Wat is eSIM

Een eSIM is een embedded simkaart. Dit betekent dat deze zit ingebouwd in je mobiel, mits deze over de benodigde functies beschikt. Niet alleen je telefoon maar ook je tablet of smartwatch kunnen van deze functie voorzien zijn. Een eSIM is dus een simkaart die permanent in het apparaat is geïnstalleerd en bedoeld is om in de toekomst de conventionele fysieke simkaart te vervangen. Net zoals bij een conventionele simkaart kun je ook met deze virtuele vorm een eSIM abonnement afsluiten.

Hoe installeer ik de eSIM

Een eSIM werkt exact hetzelfde als een gewone simkaart. Via de app van je provider kun je makkelijk de eSIM installeren. Als je een abonnement hebt gekozen, zal je een QR code ontvangen. Door deze te scannen en de instructies op te volgen zal je binnen een handomdraai trotse eigenaar worden van dit onzichtbaar kaartje en genieten van het goedkope sim only abonnement. Wil je achterhalen of je telefoon of ander apparaat compatibel is met een eSIM? Dit hangt af van welk besturingsprogramma je hebt en het merk van je telefoon. Bij een Samsung bijvoorbeeld ga je naar instellingen>verbindingen>simkaart beheer. Als er vervolgens de optie is om een mobiliteitsplan toe te voegen weet je dat je telefoon of apparaat beschikt over de functie.

Waarom kiezen voor Esim

Omdat er geen fysieke simkaart in je telefoon zit, kun je tijdens een bezoek aan het buitenland eenvoudigweg een lokale simkaart aanschaffen. Buiten Europa (of wanneer je bijvoorbeeld door Zwitserland reist) kan dataverbruik snel duur worden vanwege roamingkosten. Veel mensen kiezen daarom voor een mobiel telefoontarief van een lokale aanbieder om onaangename verrassingen en lange rekeningen te voorkomen. Met de eSIM heb je geen tweede smartphone meer nodig of hoef je niet langer te jongleren met twee simkaarten om hoge kosten te vermijden. Met slechts één mobiel apparaat kun je bijvoorbeeld oproepen en berichten ontvangen op het ene nummer, terwijl je het tegoed van de lokale simkaart gebruikt voor alle andere zaken. Bovenop dit alles is het ook nog eens milieuvriendelijk! Helemaal top!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer