Home Internet Vijf voordelen van cloud hosting

Vijf voordelen van cloud hosting

by Redactie
Waarvoor heb ik hosting nodig

Veel ondernemers zijn blij dat ze de overstap hebben gemaakt van standaard hosting op servers naar Cloud hosting. Bij Cloud hosting worden bestanden, data, documenten en alle internetverkeer in de cloud geregeld en niet via lokale servers. Deze cloud hosting levert bedrijven een serie interessante voordelen op. Dit artikel zoomt in op welke vijf kenmerken van de cloud profijtelijk voor ondernemers. 

1. Sneller uptime & minder storingen 

 Ondernemers die ervaring hebben met Cloud hosting noemen vaak als een van grootste voordelen van deze service de snelle uptime van dit systeem. De snelle uptime vanuit de Cloud server zorgt ervoor dat jouw website optimaal werkt en voldoende snel laadt. Ideaal aan Cloud servers is dat er sprake is van een groot netwerk aan servers. Mocht één van die servers falen, dan is er altijd een andere server die zijn taak overneemt. 

2. Een voordelige manieren van dataopslag 

 Een prettig kenmerk van Cloud hosting is dat je hiervoor aanzienlijk minder kosten kwijt bent, dan wanneer je gebruikmaakt van lokale server opslag. Je hoeft namelijk geen gebruik te maken van een lokale ICT-infrastructuur. En ook het onderhoud van lokale servers behoort na de overstap richting clouddiensten tot de verleden tijd. Reken maar dat je op deze manier veel kunt besparen op het gebied van kosten tijdsinvestering.  

3. Bestanden en data zijn altijd en overal beschikbaar 

 Voor ondernemers die veel reizen of vanwege hun flexibele werkzaamheden niet altijd op de bedrijfslocatie aanwezig zijn, is de cloud een echte uitkomst. Om bij je bestanden, e-mails en data te komen die in de cloud staan, heb je namelijk niet meer nodig dan een wifi-internetverbinding. En daarnaast uiteraard ook een device, zoals een laptop of een smartphone, maar dat spreekt voor zich! Ben je op een buitenlandse reis of ergens in een vakantiehuisje ver weg, dan kun je altijd bij je bedrijfsbestanden en e-mailverkeer komen via de Cloud service. Cloud servers zijn namelijk verspreid over de hele wereld te vinden en altijd bereikbaar. 

4. Goed om collega’s met elkaar te verbinden 

 De cloud geldt als de perfecte online werkplaats om collega’s op en slimme manier met elkaar te verbinden. Via het centrale en goed beveiligde netwerk, waarop medewerkers via een tweestapsverificatie kunnen inloggen, komen ze vanaf elke plek bij elkaar. In bijvoorbeeld Office 365-applicaties als Teams en SharePoint, kunnen ze bestanden delen, met elkaar videobellen, en tegelijk bedrijfsdocumenten bewerken, deze uploaden of inzien. En dit is nog maar een kleine greep uit hoe de cloud helpt om als team effectief samen te werken. Prettig is, naast de verbinding binnen bedrijven, vooral ook de flexibiliteit qua werkmethoden die Cloud servers bieden.  

5. Herstel- en back-up mogelijkheden 

 Ten slotte is het fijne aan Cloud servers dat er altijd back-ups gemaakt worden van bestanden en data. Dit biedt de garantie dat er geen belangrijke bedrijfsgegevens verloren kunnen gaan. En dat geeft voor ondernemers en bedrijven en veilig gevoel. 

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer