Home Automotive Voordelen van een eigen laadpaal aan huis

Voordelen van een eigen laadpaal aan huis

by Redactie
Voordelen van een eigen laadpaal aan huis

Inhoudsopgave

1. Verlies geen kostbare tijd met wachten

Het aantal elektrische auto’s groeit snel. Op dit moment zijn er nog steeds veel meer elektrische auto’s dan laadpalen beschikbaar.

Inmiddels zijn we er allemaal bewust van dat elektrisch rijden een goed en duurzaam alternatief is voor rijden op fossiele brandstoffen. Het verbetert de kwaliteit van het milieu en de luchtkwaliteit. Elektrische voertuigen stoten geen CO2 en fijnstof uit. Daarnaast worden elektrische voertuigen steeds geavanceerder.

Nu we allemaal bewust zijn van de voordelen van duurzaam auto rijden is ook de vraag naar laadpalen groot. Elk jaar worden er duizenden nieuwe laadpunten gerealiseerd door heel het land. Nederland loopt voorop als het gaat om het aanleggen van laadpalen.  Afspraken die zijn gemaakt t.b.v het klimaatakkoord zijn de aanleiding van deze efficiënte aanpak. Maar wil je zeker zijn van een volle accu dan is een oplaadpunt thuis nog altijd een slimme keuze.

2. Meten is weten

Met een ‘slimme laadpaal’ aan huis heb je de mogelijkheid om je verbruik bij te houden. Daarnaast kun je op deze manier super gemakkelijk je online declaraties doen. Laadkosten kunnen worden gespecificeerd in eigen verbruik en gastverbruik door in te loggen met een eigen laadpas. Op deze manier kan het verbruik automatisch worden gedeclareerd door de juiste gebruiker.

3. Een eigen laadpaal is een slimme investering

Het aanschaffen van een laadpaal aan huis is vaak goedkoper dan je denkt. Zeker als je kijkt naar de langere termijn. Natuurlijk betaal je eenmalig voor de aankoop van de paal en de installatie en daarnaast gaan je elektriciteit kosten omhoog. Maar hoe fijn is het om geen kosten meer te hoeven maken voor brandstof en nooit meer op een tochtig tankstation te hoeven staan.

4. Slapend rijk worden met je eigen oplaadpaal

Is je eigen accu al opgeladen en staat deze op een goed bereikbare privé plek? ‘Leen’ je oplaadpaal dan uit aan omwonenden. De kosten kun je makkelijk doorberekenen door het koppelen van een onafhankelijk beheersysteem aan de laadpaal. Zo levert jouw laadstation je extra geld op. Wil je weten welke laadpaal geschikt is voor deze slimme manier om inkomsten te genereren Wil je weten wat de kosten en baten zijn van het aanschaffen van een laadpaal bij je thuis. Laat dit dan eens duidelijk voor je uitrekenen en vraag om persoonlijk laadpaaladvies op maat.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer