Home Elektronica Waarom zou je kiezen voor een refurbished laptop?

Waarom zou je kiezen voor een refurbished laptop?

by Redactie
Waarom zou je kiezen voor een refurbished laptop

Het komt steeds vaker voor dat elektrische apparatuur waar onder laptops refurbished worden aangeboden. Wat houdt dat nu precies in en waarom zou jij een refurbished laptop kopen bij Alpha-shop?

Het is een bekend feit dat veel gebruikers van een laptop deze niet in gebruik houden tijdens de gehele levensduur. Vaak wordt er gekozen voor een nieuw model of is er een andere reden om afscheid te nemen van een laptop die nog goed functioneert maar niet meer aan de eisen voldoet van de gebruiker. Dergelijke laptops worden in het algemeen weer aangeboden aan een nieuwe eigenaar. Dat kan op twee manieren:

  • Tweedehands
  • Refurbished

Tweedehands

Bij een tweedehands laptop kan je checken of deze nog naar behoren functioneert en er aan de buitenkant goed uitziet. Daar houdt het echter ook op. De machine is normaliter niet opengemaakt en van binnen bekeken en doorgemeten. Het is derhalve risicovol om een tweedehands laptop rechtstreeks te kopen van de eerste eigenaar. De prijs zal daarbij dan meestal doorslaggevend zijn.

Refurbished

Er is geen goed Nederlands woord voor refurbished, maar het dichtst in de buurt komt wellicht gereviseerd. Net als bij een auto kan in veel gevallen ook een laptop worden ingeruild bij aankoop van een nieuwe. In dat geval gaat de ingeruilde laptop terug naar de fabriek en wordt deze op een groot aantal punten nagekeken. Zo nodig worden onderdelen vervangen. Dat hoeft niet altijd te betekenen dat een onderdeel niet meer naar behoren functioneert, maar het is mogelijk dat voor een goede prestatie bekend is dat sommige zaken vernieuwd moeten worden. De accu is bij een laptop vaak een goed voorbeeld. Na de check is de laptop echt weer zo goed als nieuw. Naast laptops zijn er ook refurbished telefoons.

De voordelen van een refurbished laptop

  • Om maar te beginnen met het meest voor de hand liggende voordeel: het verschil in prijs. Uiteraard is het afhankelijk van de ouderdom van de laptop en de buitenkant, maar het scheelt al gauw enkele honderden euro’s met een nieuw exemplaar. Omdat een refurbished laptop op diverse punten in gecheckt is het gebruikelijk dat je ook garantie krijgt op een dergelijke aankoop. Dat geeft extra zekerheid.
  • Als je hecht aan een goed milieu is de aankoop van een refurbished laptop zeker ook een bewuste keuze. De laptop gaat door de revisie naar verwachting veel langer mee dan zonder die behandeling. Daarbij komen de vervangen onderdelen via de werkplaats in de fabriek op de juiste plaats terecht voor een goede recycling.
  • Bij een refurbished laptop is er niet alleen sprake van een aantrekkelijke prijs, maar ook de prijs/kwaliteit verhouding is altijd interessant. Voor een relatief lage prijs krijg je een laptop die kan wedijveren met een nieuw exemplaar van het betreffende model. Vaak worden refurbished laptops die wat krassen of andere lichte beschadigingen vertonen, gekocht door startende ondernemers en studenten. Deze groepen verwachten een goede prestatie en zijn minder geïnteresseerd in het uiterlijk van de laptop. Voor de rest van het publiek zijn vaak de glanzende modellen die niet van nieuw zijn te onderscheiden de eerste keuze.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer