Home Tips Waarvoor heb ik hosting nodig?

Waarvoor heb ik hosting nodig?

by Redactie
Waarvoor heb ik hosting nodig

Je wilt jouw eigen website starten. Hiervoor zul je een webhosting provider moeten kiezen. Maar waarvoor heb je hosting nodig?

Een webhosting bedrijf zorgt ervoor dat jouw website online is, en dus door iedereen op het internet gevonden kan worden. Een veelgebruikte manier om webhosting te omschrijven, is door het te vergelijken met het huren van een appartement. Om in dat appartement te kunnen wonen, zul je huur moeten betalen. Door hier te wonen, deel je een appartementencomplex met vele anderen. Dit is shared hosting. Je maakt deel uit van een groter geheel, waarin het volledige complex de server is van jouw hostingprovider. Zonder webhosting, heeft jouw website dus geen plekje om te bestaan. Door elke maand voor jouw goedkope webhosting te betalen, blijft de server, het appartementencomplex dus, volledig up to date. 

Vergelijk webhosting met je telefoonabonnement

Om nog een hedendaags voorbeeld te geven: stel dat je zojuist een gloednieuwe telefoon hebt aangeschaft. Het telefoonnummer wat je hierbij krijgt, kun je vergelijken met jouw domeinnaam. De telefoon is jouw persoonlijke stukje internet, zoals jouw website. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een smartphone. En wat heb je aan een smartphone zonder het internet op te kunnen? Niet zo veel. Daarom betaalt iedereen maandelijks een internetprovider, zodat jouw telefoon ook deel gaat uitmaken van het internet. Hetzelfde principe geldt voor webhosting. Maandelijks betaal je een bedrag om jouw website online te houden. Zonder de webhosting, zou jouw website dus niet online kunnen staan. 

Waar kun je hosting nog meer voor gebruiken?

Jouw hostingprovider zal waarschijnlijk aanvullende services aanbieden, zoals SSL certificaten of domeinnaam registraties. Wel zo makkelijk, want op deze manier houd je alles op dezelfde plek. 

Daarnaast zijn webhosting bedrijven niet de enige die een stukje van het internet kunnen ‘verhuren’ aan anderen. Dit zou je zelf ook kunnen doen. Zo bieden sommige hosting providers bijvoorbeeld reseller hosting aan, waarbij je volledig white label de websites van anderen kunt hosten. Dat houdt dus in dat jouw klanten niet te zien krijgen waar jij de hosting vandaan hebt. Ook kun je hiermee goedkoper domeinnamen laten registeren en uiteraard kun je zelf jouw tarieven bepalen. Dit is een interessante optie wanneer je bijvoorbeeld websites voor anderen wilt gaan bouwen en extra services aan wilt bieden. Hierbij is het van belang dat je een webhosting provider uitzoekt met een uitstekende service. Je kunt tenslotte jouw klanten geen goede service aanbieden, als jij deze niet eerst zelf ontvangt. 

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer