Home Internet Wat is een goede Youtube converter?

Wat is een goede Youtube converter?

by Rosalyn van Moorselaar
Wat is een goede Youtube converter?

Uiteraard kan je niet zomaar een een video van een andere account gebruiken op YouTube. Denk eraan dat de inhoud van deze site is beschermd en dat het het voor het converteren van een film of een video van deze site ook toestemming nodig is. Maar hoe werkt het eigenlijk om bestanden van YouTube te converteren naar bijvoorbeeld MP3. Stel je wilt een bijdrage van YouTube gebruiken voor een presentatie of een ander doel, waarbij je dient te kunnen beschikken over een stabiel medium zonder afhankelijk te zijn van een internetverbinding. Dan converteer je het bestand bijvoorbeeld naar MP3 en geeft de eigenaar van het bestand alle credits voor het gebruikmaken van zijn werk. Op het internet vind je een aantal converter websites. Nogmaals: het is niet legaal om deze te gebruiken om bestanden zonder toestemming te converteren. We hebben hieronder 3 converters opgesomd

Flv to YouTube downloader

Deze site geeft je de mogelijkheid om een video van YouTube te downloaden in diverse formaten. De volgende opties zijn aanwezig: MP3, MP4 en AVI. Het is niet lastig om de bestanden te downloaden en de site geeft een duidelijke beschrijving van de handelingen die je moet uitvoeren.

Clipconverter

Clipconverter geeft je meerdere mogelijkheden tot het downloaden van een bestand van YouTube. Zowel audio only als video is als optie vermeld. Er zijn bij deze site meerdere extensies toepasbaar. De beschrijving is redelijk duidelijk en de handeling die je moet toepassen zijn niet echt complex.

YouTube MP3 converter

Gaat het jou alleen om audio en zijn de beelden niet van belang dan is deze converter precies wat je zoekt. De naam zegt het al: het eindproduct is een MP3 bestand. De beschrijving is zeer compact maar duidelijk. Het feitelijk converteren is erg makkelijk gemaakt.

Lees ook: Zo hergebruik jij jouw oude iPhone

Een gewaarschuwde gebruiker telt voor twee

Naast de hierboven genoemde sites zijn er tientallen die je van alles beloven als het aankomt op het converteren van bestanden van YouTube naar andere formaten. Sommige pretenderen dat het met de genoemde software geheel legaal is. Andere sites staan vol met reclame-uitingen waarbij jij beslist je wenkbrauwen zal ophalen.

Natuurlijk ken jij uit de praktijk ook wel de lokkertjes waarbij alles gratis wordt genoemd, maar waarbij je na veel moeite ineens met een scherm wordt geconfronteerd waar je toch met een creditcard zal moeten dokken als je verder wil. Verder loop je het risico dat je ongewenste software op je computer of andere apparatuur krijgt als je zonder goede virusscanner je op dit pad gaat begeven.

Ook bij de drie bovengenoemde mogelijkheden moet je overigens rekening houden met ongewenste reclame en pop-ups en is een goede bescherming noodzaak.

Offline downloaden

YouTube biedt je ook de mogelijkheid om offline te downloaden mits je beschikt over een premium account. Het betreft hier dan uitsluitend rechtenvrije muziek of andere bestanden. Als dat de bedoeling is, hoef je uiteraard daarvoor geen converter te gebruiken en weet je zeker dat je legaal bezig bent.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer