Home Tips Wat is MagSafe: Een gids voor de revolutionaire oplaadtechnologie van Apple

Wat is MagSafe: Een gids voor de revolutionaire oplaadtechnologie van Apple

by Mike
Wat is MagSafe

We gebruiken meer communicatiedevices en smartapparaten dan ooit. Die werken allemaal op een batterij en die gaat natuurlijk op door dat gebruik. Het opladen gaat tegenwoordig sneller en gemakkelijker dan ooit dankzij MagSafe. Maar wat is MagSafe? Deze revolutionaire oplaadtechnologie van Apple werkt met een magneet. Het is zeker ook heel interessant om te bekijken wat dit je nu eigenlijk precies kan opleveren. Het kan best zijn dat je hier nog geen goed beeld van hebt, maar je wel graag wilt weten wat jij eraan kan hebben. Daarom hebben we deze gids opgesteld om je te helpen!

Wil jij ook alles weten over MagSafe en hoe dit het opladen verandert? Lees dit artikel goed door!

Ik ben zelf al helemaal om als het over MagSafe gaat. Ik ben heel blij dat deze oplaadtechnologie nu bestaat en dat het je zo gemakkelijk wordt gemaakt. Nu ik al mijn apparaten meer dan ooit gebruik, onder andere voor mijn artikelen, is dit wel heel handig!

Wat is MagSafe: Een gids voor de revolutionaire oplaadtechnologie van Apple

De werking van MagSafe

MagSafe draait om een laadspoel met een reeks magneten. Die kunnen andere MagSafe-accessoires herkennen. Daarvoor wordt een stabiele verbinding gemaakt. Wanneer zo’n accessoire dus een oplaadadapter is, kan je heel direct en zonder draad zorgen dat de batterij opgeladen wordt.

De voordelen van MagSafe

Dat deze nieuwe technologie is bedacht, is natuurlijk niet zonder reden. Het is namelijk zo dat je hiermee tot wel tweemaal zoveel power hebt als met andere draadloze opladers. Dit maakt het laden dus sneller. Ook is het veel stabieler, zelfs wanneer ondertussen je telefoon gaat of je appjes krijgt. 

Alleen van Apple?

MagSafe is officieel een technologie van Apple. Dat betekent dus dat alleen deze fabrikant de echte producten met deze technologie biedt. Dat neemt niet weg dat er ook ‘Made for MagSafe’ bestaat. Dit zijn allerlei accessoires van andere fabrikanten die volgens de MagSafe-richtlijnen zijn gemaakt.

Veelgestelde vragen: wat is MagSafe?

Werkt MagSafe op alle Apple-producten?

MagSafe werkt op alle Apple-producten die hier gereedgemaakt voor zijn. Het is pas in gebruik sinds de iPhone 12, dus oudere Apple devices hebben dit sowieso niet. Let daar dus wel altijd goed op.

Wat doet de magneettechnologie?

De rol van de magneettechnologie is eigenlijk simpel. Daardoor wordt namelijk gezorgd dat je device en je oplader beter uitgelijnd zijn. Dit is de hele reden waarom MagSafe sneller en gerichter oplaadt.

Conclusie

Wat is MagSafe? In het kort is dit een oplaadtechnologie die Apple heeft ontwikkeld. Het is de manier waarop draadloos opladen gemakkelijker en beter gaat. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je met meer power kan opladen. Door de magneettechnologie zijn de oplader en het apparaat ook nog eens beter uitgelijnd. Dit maakt het opladen allemaal een stuk gemakkelijker. MagSafe is alleen van Apple. Er zijn wel fabrikanten die accessoires volgens dezelfde richtlijnen voor Apple maken. Die kan je dus ook gebruiken om te zorgen dat je optimaal kan opladen. Let dus altijd op de mogelijkheden die er liggen!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer