Home Smartphones & Tablets Welke smartphonecamera is het best?

Welke smartphonecamera is het best?

by Rosalyn van Moorselaar
Welke smartphonecamera is het best?

Ben jij op zoek naar de beste smartphone om foto’s mee te maken? De camera van mobiele telefoons wordt steeds beter ontwikkeld en de vraag rijst zelfs of deze de kwaliteit van professionele camera’s in de toekomst zelfs zal gaan evenaren. Wat is de beste telefoon in 2019 als je vooral naar de camera kijkt? Moet je dan voor Samsung, iPhone, Huawei of een ander merk kiezen? Wij zoeken de beste mobiele telefoon voor je uit!

De beste camera

Misschien ken je de uitdrukking wel: de beste camera is degene die je bij je hebt. En welke camera kun je dan beter gebruiken dan die van je telefoon? Tenslotte zijn we bijna nooit meer zonder telefoon op stap en voelen we ons vaak zelfs onthand als we hem even niet bij ons hebben. Daarom hebben we deze camera vrijwel altijd op zak. En daarom kunnen we vaak op de meest toevallige momenten de leukste foto’s maken.

1. Samsung Galaxy Note 9

Deze Samsung behoort absoluut tot de top als we naar de camera gaan kijken. Het toestel is sowieso een van de beste mobiele telefoons van dit moment. Samsung ging de strijd aan met Apple en besloot om niet te bezuinigen op de camera. Zo doet dit Android toestel beslist niet onder voor iOS. De camera is vrijwel hetzelfde als die van de Galaxy S9 Plus. De software is echter zo doorontwikkeld dat de foto’s nog scherper zijn. Je kunt dan ook rekenen op een 12-megapixelcamera, plus een 12-megapixeltelelens. Bovendien kun je kiezen voor 2 x optische zoom en 10 x digitale zoom. Bovendien kun je voor de instelling ‘Scene Optimizer’ kiezen, waardoor het contrast vergroot wordt en de foto dus nog mooier wordt van kleur. De telefoon kost momenteel rond de € 670 en de prijs-kwaliteitverhouding is daarmee prima.

2. iPhone XS Max

De iPhone XS Max heeft een reguliere 12-megapixelgroothoeklens en een 12-megapixelcamera die dienst kan doen als telefotolens. Deze beide lenzen hebben een tegengesteld effect, waardoor je eveneens over een optische zoom van 2 x beschikt en over een digitale zoom van 10 x. Het effect van scherpte en diepte is optimaal. Er is geen modus voor foto’s maken bij schemer, maar in principe is de kwaliteit van bijvoorbeeld avondfoto’s redelijk. Over de accuduur hoef je in principe niet te klagen. Misschien heeft de iPhone XS Max de beste accu. De prijs van een iPhone XS Max ligt ongeveer rond de € 1.000.

iPhone

3. Huawei Mate 20 Pro

Een van de bekendste merken als het gaat om smartphone camera’s is Huawei. Deze telefoon is misschien wel de beste koop als je naar prijs kwaliteit gaat. Het merk staat de laatste jaren volop in de belangstelling, onder andere vanwege de uitstekende camera’s. De Huawei Mate 20 Pro heeft maar liefst 3 camera’s. Allereerst is er de 40-megapixelcamera, die wordt ondersteund door een 20-megapixelgroothoeklens en een 8-megapixelcamera. De laatste camera is bedoeld als telefotolens. Hierdoor is het mogelijk om gebruik te maken van een 3 x optische zoom en een 5 x hybride zoom. Dat maakt ook ingezoomde foto’s heel scherp. Bovendien zijn er allerlei mooie opties in de camerasoftware waardoor je de kleuren, scherpte of contrasten kunt aanpassen. Verder is er een speciale nachtmodus die ervoor zorgt dat ook foto’s bij avond heel mooi kunnen zijn. De mobiele telefoon kost momenteel rond de € 550.

Lees ook: Hier moet je op letten als je een dashcam koopt

4. Google Pixel 2

Google Pixel 2 is eveneens een Android smartphone en bovendien een met een mooi prijskaartje. Dit is een goedkope telefoon met een uitstekende camera. Een smartphone met goede camera onder de 300 euro zal je niet snel vinden, maar de Google Pixel 2 valt beslist in de midrange. Dit is waarschijnlijk de beste koop als het om smartphonecamera’s gaat. De camera is volledig ontworpen door Google en er is niet alleen veel aandacht besteed aan de hardware, maar ook aan de camera’s. Er is een 12.2-mexapixelcamera aan de achterkant. De foto’s zijn heel mooi qua contrast en ook bijzonder helder. De 8-megapixelcamera een de voorzijde is ideaal om mooie selfies mee te schieten. Een dubbele camera is het niet, maar de foto’s zijn zeer scherp te noemen. Op zoek naar de beste budget smartphone? De prijs van een Google Pixel 2 ligt rond de € 450.

5. HTC U12 Plus

HTC is een smartphone die je niet veel tegenkomt in Nederland, maar eigenlijk is dat jammer, vooral wanneer je graag een goede camera tot je beschikking hebt. De fabrikant is deels ook overgenomen door Google. De smartphone is voorzien van 2 camera’s aan de achterzijde, namelijk een 12-megapixelgroothoeklens en een 16-megapixeltelelens. Daardoor kun je profiteren van een 2 x optische zoom en een 10 x digitale zoom. Bovendien zijn er veel technische hoogstandjes in het toestel verwerkt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan elektronische en optische beeldstabilisatie. De foto’s zijn zeer natuurlijk en scherp. De HTC U12 Plus is op de markt voor zo’n € 450. Dit is wellicht de beste smartphone als je naar de camera kijkt, maar de accuduur is niet optimaal. Samen met de Google Pixel 2 is dit de beste budget smartphone.

Kijk naar de deals van dit moment en schaf een van de bovenstaande smartphones aan als jij gaat voor een smartphone met de beste camera.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer