Home Internet Wie heeft nu echt de snelste en goedkoopste internet verbinding?

Wie heeft nu echt de snelste en goedkoopste internet verbinding?

by Redactie
Wie heeft nu echt de snelste en goedkoopste internet verbinding

Het internet is schijnbaar overal aanwezig, maar het kiezen van de snelste en goedkoopste internet verbinding kan een lastige onderneming zijn. Je moet de lokale beschikbaarheid en de juiste vorm in snelheid en leveringsmethode bepalen. Dan heb je misschien een groot aantal aanbieders, plannen en deals om te vergelijken. Deze stappen zullen je helpen bij kiezen voor een optimale internet provider.

Welke snelheid heb je nodig?

Ten eerste, begrijp wat de snelheid van het internet of – preciezer gezegd – de bandbreedte betekent, zodat je het juiste niveau van dienstverlening kunt kiezen.

Bandbreedte, meestal gemeten in megabits per seconde, is de maximale snelheid waarmee je gegevens van het internet naar je computer kunt downloaden. Hoe meer data-intensieve activiteiten je gewoonlijk doet en hoe meer apparaten je op dezelfde verbinding hebt, hoe meer bandbreedte je nodig hebt.

Deze grafiek geeft je een globaal beeld van de bandbreedte die nodig is om veel voorkomende internetactiviteiten uit te voeren, ervan uitgaande dat er maar één gebruiker tegelijk is. Maar omdat je totale bandbreedte wordt gedeeld tussen alle aangesloten apparaten, heb je genoeg nodig om aan de gelijktijdige activiteiten te voldoen.

Welke internetsnelheid heb je nodig?

Als je wilt ….                                                                                                    Heb je ongeveer nodig….

Algemeen surfen op het web, e-mail, sociale media                       1 Mbps

Online gamen*                                                                                               1-3 Mbps

Video conferencing**                                                                                 1-4 Mbps

Standaard definitie video streaming                                                       3-4 Mbps

High-definition videostreaming                                                               5-8 Mbps

Regelmatig downloaden van grote bestanden                                   50 Mbps en meer

*Een verbinding met lage latency, de tijd die je computer nodig heeft om met de gameserver te praten, is belangrijker dan bandbreedte voor gaming.

**Je hebt een uploadsnelheid van minstens 1 Mbps voor hoogwaardige videoconferencing.

Wat zijn de opties in je omgeving?

Als je eenmaal weet welke internetsnelheid je nodig hebt, kun je op NederlandReview reviews over alle internetleveranciers bekijken om een idee te krijgen welke providers jouw gebied bieden.

3. Wat zijn de voor- en nadelen van deze opties?

Er is hier een meer gedetailleerde uitleg van elk van deze internet leveringsmethoden.

De internet service van je kabelprovider zal waarschijnlijk de hoogste en meest betrouwbare snelheden bieden, hoewel dit gepaard gaat met een duurder prijskaartje. Internet van een telefoonbedrijf via digitale abonneelijnen, is meestal goedkoper dan de kabel, maar ook langzamer. Satelliet internet heeft de breedste beschikbaarheid, maar kan traag zijn.

De levering van glasvezelinternet is betrouwbaar en zeer snel en in heel Nederland beschikbaar.

Afhankelijk van de beschikbaarheid kun je de dienst kiezen die bij je budget past en tegelijkertijd betrouwbaar de gewenste bandbreedte krijgen.

4. Hoe vindt je een bedrijf en pakket dat bij je stijl past?

Nu je weet waar je naar zoekt, moet je de verschillende pakketten en aanbiedingen bekijken. Op NederlandReview vind je reviews over alle internetleveranciers. Je opties zullen sterk variëren afhankelijk van je locatie. Dat maakt het moeilijk om bij deze stap algemeen advies te geven, maar hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

BUNDELS

Veel kabelmaatschappijen bieden bundels aan met verschillende combinaties van telefoon, internet en televisie. Denk goed na voordat je deze bulk deals kiest; bedrijven proberen vaak klanten met meer diensten te verkopen.

Heb je echt een vaste lijn nodig? Kun je je redden met streaming televisie van je nieuwe internet service, in plaats van een heel kabelpakket? In sommige situaties kan het bundelen van diensten zinvol zijn, maar weeg de kosten en de waarde voordat je beslist.

PROMOTIES

Vaak zul je in staat zijn om promoties te vinden om eerste keer klanten te verleiden, zeg een jaar van internet service van €30 per maand in plaats van €50. Je kunt goede prijzen vinden met dergelijke aanbiedingen, maar zorg ervoor dat je klaar bent om ofwel de volledige prijs te betalen of je dienst te annuleren aan het einde van de promotieperiode.

KLANTENSERVICE

Als je op zoek bent naar een uitstekende klantenservice, kijk dan goed. Op NederlandReview vind je reviews over alle internetleveranciers en hun klantenservice.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer