Home Elektronica Wifi repeater instellen; zo werkt het! [HANDLEIDING]

Wifi repeater instellen; zo werkt het! [HANDLEIDING]

by Rob
Wifi repeater instellen

 Een wifi repeater instellen zal eenvoudig voor je zijn als je een beetje handig bent met computers, tablets en/of smartphones. Als je dit niet bent, zul je het installeren van een wifi repeater wellicht als grotere uitdaging zien, totdat je deze zeer praktische handleiding gevonden hebt. Wij vertellen je stap voor stap hoe je deze wifi repeater kunt instellen.

Waarvoor kies je ervoor om een wifi repeater aan te sluiten?

Laten we starten met het uitleggen waarom je ervoor kiest om een wifi repeater aan te sluiten. Een wifi repeater is een term voor een wifi versterker of wifi extender. Je kunt hiermee het bereik van je router enorm vergroten. Als je router een wifi bereik heeft van 10 meter, kun je met een wifi repeater dit bereik vergroten tot wel 20 meter. Dit komt omdat de wifi extender het signaal van de router nogmaals zal verspreiden, precies zoals de naam van dit apparaat al aangeeft. 

Als je merkt dat je op sommige plekken in huis geen acceptabele internetverbinding kunt krijgen omdat het bereik van je router niet toereikend is, is het dus zeker niet nodig om een tweede router te kopen maar is het aansluiten van een wifi repeater een prima optie. Wifi versterkers zijn immers veel voordeliger in aanschaf dat een router en de werking is in dit geval nagenoeg hetzelfde.

Wat heb je nodig om een wifi extender te installeren?

Eigenlijk heb je alleen de wifi versterker zelf en de router nodig om een wifi extender te installeren. Daarnaast moet je de beschikking hebben over een stroompunt in de buurt van je computer of in het gebied (etage) waar je de beschikking wilt hebben over internet. Wellicht heb je dus ook een stopcontact nodig om een wifi extender te installeren maar dat hangt uiteraard af van de situatie.

Wifi versterker instellen, hoe moet dat?

Bij de meeste wifi versterkers hoef je jezelf nog niet eens af te vragen hoe het instellen moet. De meeste apparaten hebben de beschikking over een WPS knop die je alleen maar hoeft in te drukken om verbinding met de router te maken. WPS is een Engelse afkorting dat staat voor ‘Wi-Fi Protected Setup’. Deze knop zorgt ervoor dat je op de meest eenvoudige manier (dus met ‘één druk op de knop) apparaten toevoegt aan een draadloos thuisnetwerk. Als de wifi versterker daadwerkelijk beschikt over deze WPS knop, zul je direct in de specifieke ruimte van internet gebruik maken. Het internet signaal zal dan direct worden doorgegeven door de wifi repeater. 

Heb jij een wifi repeater waarbij het instellen niet zo eenvoudig gaat? Dan kun je het onderstaande stappenplan volgen om het gewenste resultaat te krijgen.  

Handleiding voor het instellen van een wifi repeater

  1. Steek de wifi repeater in een stopcontact in de ruimte die je van internet bereik wilt voorzien.
  2. Gebruik de bijgeleverde kabel om de wifi repeater te verbinden met je PC of laptop, je ziet de wifi repeater al in je netwerkcentrum verschijnen
  3. Geef in je browser de code: 192.168.10.1 in. je komt nu automatisch terecht in het instellingenmenu van je router.
  4. Vul het wachtwoord en andere inloggegevens in van je router. Vaak is dit te vinden op een sticker die op je router is geplakt. In veel gevallen is dit twee keer “admin”.  Als je toegang hebt, kun je een aantal instellingen invoeren om je wifi repeater aan je netwerk toe te voegen.
  5. Klik op de optie “Wireless Setup Wizard”
  6. Klik vervolgens op de optie “Wireless Repeater”
  7. Klik op “Repeater Setting”
  8. Maak de keuze voor het netwerk waarop je gaat werken 
  9. Vul het wachtwoord in van dit draadloze netwerk
  10. Kies er vervolgens voor om je wifi repeater te rebooten en je netwerk is klaar voor gebruik.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wifi versterker?

Voor de volledigheid maken we even van de gelegenheid gebruik om met je te delen waar je op moet letten bij het kopen van een wifi versterker. Er zit immers wel een vrij groot verschil in het aanbod van wifi versterkers. Denk hierbij vooral aan de snelheid van het internet dat uitgedrukt wordt in megabit per seconde. Met Mbps wordt de internetsnelheid aangeduid in miljoenen bits per seconde. De voordelige wifi versterkers hebben vaak een veel lagere internetsnelheid, iets wat bijvoorbeeld niet past bij het gebruik van glasvezel internet. Als dit minder belang voor je heeft, is kun je uiteraard kiezen voor een voordeligere wifi versterker.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer