Home Gaming Xbox Series X kopen? Ontdek hier waarom!

Xbox Series X kopen? Ontdek hier waarom!

by Rob
Xbox Series X

Microsoft weet de spanning tot in de perfectie op te bouwen. Heel langzamerhand wordt het doek getrokken van de nieuwe Xbox Series X. Dat deze “rond de feestdagen” van 2020 verkrijgbaar zou zijn is niet meer dan een logische stap. Overweeg jij om een Xbox Series X kopen? Ontdek hier waarom dit zeker geen verkeerde keuze is.

Xbox series X release

Er is veel speculatie over de datum wanneer de Xbox series X op de markt komt. Dat dit nog voor het eind van het jaar zal zijn, is goed te verklaren. Zoals je in dit artikel zult ontdekken, is de Xbox series X een perfect geschenk voor de feestdagen. De Xbox series X release zal dan ook eind november zijn. Daarnaast is dit de periode dat grote concurrent Sony de Playstation 5 op de markt zal brengen. Microsoft zal zeker niet willen achterblijven. Dat dit zeker ook niet het geval zal zijn, blijkt uit de informatie die al over de Xbox series X onthuld of uitgelekt is. Als je een fanatieke gamer bent, wacht je een flinke uitdaging: de keuze tussen de Xbox series X en de PS5 zal niet makkelijk zijn.

Xbox series X, wat mogen we verwachten?

Als we al stiekem onder het doek dat over de Xbox series X kijken, zien we een console die een iets grotere afmeting heeft dan zijn voorgangers, de Xbox One X en de Xbox One S, modellen waarvan overigens de productie is gestopt. Het verrassende uiterlijk van de console heeft iets weg van een speaker of subwoofer. De console kan zowel staand als liggend geplaatst worden en is uiteraard een draadloze controller. Als je een Xbox One X of een Xbox One S in je bezit hebt, vraag je je ongetwijfeld af of het waard is om deze console te vervangen. Wat mogen we verwachten van de Xbox series X?

Gedurende het jaar werd ons verwachtingspatroon van de Xbox series X langzaam maar zeker vormgegeven. “Xbox Series X levert een echte generatiesprong in verwerkings- en grafische kracht met geavanceerde technieken die resulteren in hogere framerates, grotere, meer geavanceerde game werelden en een meeslepende ervaring“, aldus Xbox-baas Phil Spencer. Met deze woorden zou je bijna zeggen dat het zeker de moeite waard is om de aankoop van deze console te overwegen. De lat wordt erg hoog gelegd door Microsoft.

De Series X, een next gen console

Dat de bovenstaande aankondiging géén loze woorden zijn, blijkt wel uit het feit dat de Xbox series X wordt voorzien van 12 teraflops aan rekenkracht. Hoger het aantal teraflops, hoe meer polygonen op het scherm kunnen worden weergegeven. Dit is zichtbaar op de manier waarop een game op het scherm wordt weergegeven. Hiermee zal deze console twee keer zo krachtig zijn dan voorganger Xbox One X en maar liefst 8 keer zo krachtig als de Xbox One. Deze cijfers maken de ontwikkelingen op dit gebied duidelijk inzichtelijk.

Het lijkt niet meer dan logisch dat het aantal teraflops vergeleken wordt met de waardes die Sony heeft aangekondigd voor de nieuwe Playstation 5. Zoals elders op deze site te lezen valt, beschikt de grafische kaart in de PS5 een rekenkracht van 10,28 teraflops. Hiermee zou je op basis van een directe cijfermatige vergelijking de conclusie kunnen trekken dat de Xbox One X de bovenliggende partij op dit gebied is maar dat is iets té kort door de bocht. Er spelen immers nog een aantal andere factoren hierbij een rol en die factoren hebben betrekking op de technologie dat wordt toegepast om de graphics goed in beeld te brengen. Het verschil tussen de twee opties zal niet zo groot zijn maar het feit dat de Series X een next gen console is, dat is wel duidelijk.

Op welke factoren moet de Xbox series X onderscheidend zijn?

De Xbox series X wordt voorzien van de Xbox Velocity Architecture. Deze “technologische architectuur” biedt nieuwe snelheids- en prestatiemogelijkheden door de baanbrekende combinatie van hardware en een aangepaste SSD en CPU van 1 TB met een diepe software-integratie. Hiermee krijgt de game beleving een enorme boost ten opzichte de voorgaande Xbox modellen. De term “boost” kun je letterlijk nemen door de introductie van de Dynamic Latency Input. Dit is een functie waardoor de connectie tussen de controller en console veel sneller wordt. Er vindt een directe synchronisatie plaats waardoor de bediening nog preciezer en responsiever worden.

De nieuw ontwikkelde SSD-opslagschijf van 1 terabyte maakt de console niet alleen krachtig maar biedt ook mogelijkheden dat meerdere games tegelijk gepauzeerd en hervat kunnen worden. Je kunt dus overschakelen zonder de game helemaal opnieuw te moeten laden. De Xbox Series X heeft een GDDR6 van 16 GB met een geheugenbus van 320 bits. Ook dit is vergelijkbaar met de PS5.

Controller van de Xbox series X, beter compatibel met andere apparaten

De controller van de Xbox series X heeft visueel veel overeenkomsten met voorgaande varianten met het grootste verschil dat er een “share knop” is bijgekomen. Dit geeft een duidelijke indicatie op welk vlak Microsoft de controller heeft verbeterd. Deze controller is veel beter compatibel met andere apparaten dan zijn voorgangers. 

Games voor de Xbox series X

Tot slot een blik op de games voor de Xbox series X, een lijst die steeds groter aan het worden is. Op de planning staan ongeveer 50 nieuwe games voor deze console. Hierbij kun je denken aan Gears Tactics, Dirt 5, Assassin’s Creed Valhalla, Yakuza: Like a Dragon en Watch Dogs Legion. Uiteraard worden er ook exclusieve Xbox series X spellen uitgebracht. The Medium, Scorn en Tetris Effect Connected zijn titels die genoemd worden. Tevens benadrukt Microsoft dat gamers honderden spellen via Xbox Game Pass kunnen spelen en dat games van Xbox, Xbox 360 en Xbox One ook speelbaar zijn. Er is dus volop keuze!

Xbox series X kopen?

Moet je een Xbox series X kopen? We hebben in deze review een poging gedaan om je een beeld te geven over deze console, met behulp van de informatie op het moment van schrijven die bekend is. Het enige antwoord die we je niet kunnen geven is op de vraag of je een Xbox series X moet kopen. PS5 en Xbox X ontlopen elkaar niet veel, waarbij we moeten opmerken dat de prijzen nog niet bekend zijn. tevens is het goed om je erop te wijzen dat er een budget model lijkt aan te komen in vorm van de Xbox Series S. 

Als je een Xbox fan bent, is het antwoord duidelijk. De nieuwe console is een must have. Een Xbox series X is dus een no-brainer. In dat geval is het goed om jouw Xbox series X alvast te reserveren want er is nog niets bekend over de beschikbaarheid van de nieuwe console. Als je dit niet doet weet je zeker dat je met de feestdagen nog met het oude model Xbox aan het spelen bent.  

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer