Home Elektronica YouTube afspelen op Sonos? Zo doe je dat!

YouTube afspelen op Sonos? Zo doe je dat!

by Rob
YouTube afspelen op Sonos

Als je het gemak van een Sonos speaker hebt ontdekt, wil je waarschijnlijk niet anders meer. SONOS is een makkelijk installeerbare Home Sound SysteFm waarmee je volledig draadloos je favoriete muziek door het hele huis kan luisteren. Het trekken van kabels of het installeren van software behoort tot de verleden tijd. Wist je dat je tegenwoordig ook YouTube kunt afspelen op Sonos? It’s time for YouTube music!

Hoe werkt Sonos?

Sonos is een systeem waarmee je in iedere woonruimte naar je favoriete muziek kunt luisteren. Dit kan volledig synchroon, waarbij dezelfde muziek in iedere ruimte hoorbaar is, maar het is ook mogelijk om in iedere ruimte naar een andere muziek te luisteren. Hoe werkt Sonos? Je kunt het systeem eenvoudig bedienen via de computer, tablet of smartphone (Android en IOS). Muziek van je pc afspelen op Sonos is bijvoorbeeld heel eenvoudig. Sonos is aansluitbaar op veel populaire muziekservices en tegenwoordig ook op YouTube.

Waarom wil je YouTube via Sonos?

Steeds meer mensen gebruiken het geavanceerde Sonos systeem om in iedere ruimte van het huis muziek te kunnen beluisteren. Met behulp van de bijbehorende app kun je vrijwel ieder radiostation opzetten evenals uiteraard jouw Spotify afspeellijst. Je zou zeggen dat dit genoeg keuzemogelijkheden biedt maar voor de echte muziekliefhebber is hier ook nog de mogelijkheid bijgekomen om YouTube af te spelen op Sonos. YouTube afspelen op Sonos is zeker de moeite waard!

Waarom wil je YouTube afspelen via Sonos als je toch geen beelden hebt? Dit is heel eenvoudig uit te leggen. Op YouTube staan bijvoorbeeld de meest legendarische concerten die nooit officieel zijn uitgebracht. Denk bijvoorbeeld aan de registratie van het concert van Prince in Dortmund 1988. Voor veel fans is dit het beste concert dat deze ster ooit gegeven heeft. Dit concert is volledig te zien en te beluisteren op YouTube en zo zijn er meer voorbeelden te benoemen. YouTube via Sonos streamen is een must-have voor muziekliefhebbers. 

Lees ook: Sonos One vs. Sonos Play 1

YouTube op Sonos afspelen

Tot voor kort moest je een hele constructie bedenken om YouTube op Sonos af te spelen. Sonos doet immers niet aan Bluetooth. Nu Sonos YouTube Music aan de lange lijst met streaming partners heeft toegevoegd, is hier verandering in gekomen. Het aanbod van YouTube Music zal nu meteen via je Sonos-app uit je speakers schallen. Dit betekent dat YouTube Music Premium abonnees het uitgebreide aanbod kunnen beluisteren. Je moet hiervoor de onderstaande eenvoudige stappen doorlopen.

Bekijk onderstaand filmpje van Coolblue voor meer informatie over het streamen van muziek naar je Sonos speakers:

YouTube op Sonos via je desktop, Stream what you hear

  1. Stream what you hear downloaden
  2. Ga naar de tool “HTTP Live Streaming”
  3. Kopieer de URL dat op je scherm verschijnt
  4. Open je Sonos app
  5. Ga naar het “Manage” menu en selecteer de mogelijkheid “Add Radio Station”
  6. Plak de gekopieerde URL hierin en geef het de naam “YouTube”
  7. Klik op OK waarmee alle YouTube muziek nu ook via je Sonos speakers te horen zullen zijn.

YouTube op Sonos via je app

Sonos tube is een handige app die je kunt gebruiken om YouTube muziek uit je Sonos speakers te laten komen. Een YouTube Sonos connect is dus eenvoudig gemaakt. Op het moment dat je deze plugin toegang hebt gegeven tot jouw Sonos systeem, kun je op zoek gaan naar jouw favoriete YouTube opname. Het zoeken naar een bepaalde opname kan ook eenvoudig, hiervoor gebruik je hetzelfde filter als op YouTube zelf. Het gebruik van de Sonos tube is dus zeer eenvoudig en zoals aangegeven, zeker de moeite waard als je op zoek bent naar die unieke opname van jouw favoriete artiest. YouTube afspelen op Sonos is dus een zeer grote toegevoegde waarde!

Lees ook: Heos of Sonos, de ultieme vergelijking!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer