Je hebt er misschien nog nooit over nagedacht, of hooguit heel even om snel weer iets anders te gaan doen, maar je wifi-wachtwoord is altijd een standaard wachtwoord. Er zijn ook nauwelijks mensen die hier iets aan veranderen. Terwijl het juist wel heel slim is om dit te doen. Hoe lastiger je je wifi-wachtwoord te kraken maakt, hoe beter dit is. De vraag is dan natuurlijk alleen wel hoe je je wachtwoord kunt veranderen. Het is daarom wel fijn om daar wat tips over te krijgen. Zo kan je er zelf op een goede manier mee aan de slag.
Het bedenken
De reden waarom je wifi-wachtwoord altijd een willekeurige reeks letters en cijfers, met of zonder hoofdletters, is, is natuurlijk duidelijk. Hoe sterker het wachtwoord hoe moelijker het te kraken zal zijn. Behalve wanneer iemand het bijvoorbeeld van je mediabox komt aflezen, je buurman bijvoorbeeld. Dat is dus direct ook een goede indicatie van de manier waarop je zelf met het kiezen van je wachtwoord om moet gaan. Kies iets wat sterk is. Nog voor je zelfs maar een begin maakt met het veranderen moet je hier over nadenken. Zo zorg je dat je niet te kraken bent als het op wifi aankomt.
De online tool
Wanneer je je wachtwoord wilt veranderen, dan doe je dat meestal met behulp van een online tool. Wat veel mensen niet weten is dat deze tools vaak gewoon door de eigen internetprovider geboden worden. Wanneer je op de website van jouw provider kijkt, dan kan je daar vinden wat je moet doen om je wachtwoord aan te passen naar je eigen wensen. Wanneer je provider deze mogelijkheid niet biedt, dan zijn er vaak nog wel andere tools die je kunt gebruiken. Vaak moet je hier dan wel je mediabox voor op je laptop aansluiten om dit mogelijk te maken.
Een versterker
Een apart verhaal is het gebruik van de wifi-versterker. Dit is vaak een apparaat dat met een eigen code komt waardoor de code van de mediabox komt te vervallen. Het is daardoor wel direct al zo dat de code lastiger te achterhalen wordt voor anderen. Aan de andere kant zal je deze niet kunnen veranderen. Je zit dan vast aan de willekeurige reeks aan cijfers en letters die gepaard gaan met de versterker. Dit is dus wel een belangrijk onderscheid dat je moet maken wanneer je aan de slag wilt gaan met het veranderen van het wachtwoord voor jouw aansluiting.