Home Smartphones & Tablets Zo hergebruik jij jouw oude iPhone

Zo hergebruik jij jouw oude iPhone

by Rosalyn van Moorselaar
Zo hergebruik jij jouw oude iPhone

iPhone komt telkens weer met een mooi nieuw model en echte liefhebbers staan in lange rijen voor de winkels als het zover is. Maar wat gebeurt er eigenlijk met de oude iPhones? Het is zonde om een goede telefoon zomaar af te laten voeren. Wat kun jij met je iPhone doen? Alles over het hergebruik van jouw oude iPhone!

Gebruik hem als beveiligingscamera

Heb je thuis al beveiliging of wil je dat aan gaan sluiten? Dan kun je gewoon jouw oude iPhone daarvoor gebruiken. Zeker de wat nieuwere modellen, zoals de iPhone 6, beschikken over uitstekende camera’s, waarmee je duidelijke beelden kunt ontvangen. Wanneer je telefoon verbonden is met het internet en je een beveiligingsapp erop hebt gedownload, werkt dit. Kies bijvoorbeeld voor de app Manything. Je nieuwe telefoon gebruik je om de beelden op te ontvangen.

Gebruik je telefoon als e-Reader

Niet iedereen is gecharmeerd van een heel klein scherm wanneer je e-books wilt lezen, maar onderweg is het wel heel erg makkelijk. Wanneer je de e-books op je vorige iPhone zet, hoef je geen nieuwe e-Reader te kopen. Bovendien is dit zakformaat in het OV bijvoorbeeld wel heel erg handig. Je kunt niet alleen boeken downloaden via bijvoorbeeld bol.com, maar je kunt ook een boek lenen via onlinebibliotheek.nl.

Gebruik hem als wekker

Kun jij ook altijd zo moeilijk uit je bed komen? En wil je toch ongestoord kunnen slapen? Dan kun je de wekker-app gebruiken die al op jouw iPhone staat. Het voordeel van je oude iPhone is dat de simkaart eruit is en dat je dus niet zomaar gebeld gaat worden ’s nachts. Bovendien kun je kiezen voor een opbouwend geluid, zodat je heel rustig wakker kunt worden.

Gebruik hem als reistelefoon

Op vakantie gebeurt er nu eenmaal meer met je telefoon dan thuis. Wil jij die stress niet meer hebben? Gebruik dan gewoon je oude iPhone als je op vakantie gaat. Zo kun je toch lekker foto’s maken en bellen met het thuisfront, terwijl je niet zuinig hoeft te zijn op je telefoon.

Hergebruik je eerdere iPhone als spelcomputer

De kinderen mogen best met je smartphone spelen, maar als ze hem laten vallen, ben je beslist niet blij. Daarom is het helemaal niet onverstandig om je oude iPhone hiervoor te hergebruiken. De kids kunnen lekker hun gang gaan en jij kunt bovendien gewoon bellen en appen wanneer je daar zin in hebt.

Je oude iPhone verkopen of recyclen

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je iPhone alsnog weg te doen. Recyclen is dan een goede optie. Hierbij krijg je vaak een klein bedrag van de aankoopwaarde terug. Je kunt je smartphone ook aan een goed doel schenken. Is het scherm nog mooi glad en is de smartphone verder nog in prima staat? Dan kun je hem ook gewoon verkopen. Dit kan via Marktplaats of rechtstreeks aan bekenden, maar je kunt ook zaken doen met bedrijven die oude telefoons, tablets en laptops opkopen.

Lees ook: Mijn iPhone gaat niet meer aan, wat nu?

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer