Home Tips Zo houd je geld over voor nieuwe elektronische apparaten

Zo houd je geld over voor nieuwe elektronische apparaten

by Redactie
Zo houd je geld over voor nieuwe elektronische apparaten

Tegenwoordig gebruikt het gemiddelde huishouden per jaar 2.832 kWh, wat neerkomt op een bedrag van 54 euro per maand. Dit bedrag kun je zelf al gemakkelijk naar beneden brengen als je energiezuinig met jouw apparaten en verlichting omgaat. Om je een beetje te helpen hebben we hier 6 tips op een rijtje gezet om geld te besparen op de energierekening.

1. Vervang gloeilampen voor led lampen

Als je jouw gloeilampen vervangt voor led lampen kan dat per jaar al veel geld besparen. Een led lamp is namelijk 90% zuiniger dan een gloeilamp. Een led lamp verbruikt 80% minder stroom dan een halogeenlamp. Led lampen zijn te vinden in alle soorten, maten en tinten. Het is een kleine investering maar dit is direct terug te zien op de energierekening.

2. Doe de verlichting overdag uit

Wanneer je de verlichting overdag uit zet, kan dit onnodige kosten voorkomen op de energierekening. Zet ook altijd de lichten uit in ruimtes waar je op dat moment niet te vinden bent. Dit wordt door veel huishoudens wel gedaan, wat elke maand onnodig geld kost.

3. Vervang de verouderde koelkast

Door de koelkast en/of de vriezer te vervangen kan het ook al veel geld op de energierekening besparen. Dit bedrag kan rond de 40 euro zijn, maar kan oplopen tot de 80 euro als je een nog oudere koelkast hebt. Het is een goede stap om de oude koelkast te vervangen door een nieuwe koelkast. Dit bespaart ontzettend veel energie.

4. Maak gebruik van een waslijn

Het gebruik van een waslijn kan al veel geld besparen. Een gemiddelde droger verbruikt namelijk iedere keer dat het aanstaat bijna een euro aan stroom. Als je de droger dus niet gebruikt en voor de besparende optie van een waslijn gaat, kan dat al veel geld opleveren. Als je toch de droger gebruikt zorg er dan voor dat je meerdere wassen achter elkaar draait. De trommel hoeft dan niet telkens opnieuw op te warmen, ook dit scheelt energie.

5. Haal stekkers die niet opgeladen worden uit het stopcontact

Wanneer je stekkers uit het stopcontact haalt als een apparaat is opgeladen, kun je voorkomen dat er onnodig energie verbruikt zal worden. Dit komt omdat opladers, terwijl ze geen apparaten opladen, toch nog energie verbruiken. Veel huishoudens zijn hier niet van op te de hoogte en laten stekkers vaak de hele dag in het stopcontact zitten. 

6. Zorg ervoor dat je zuinig omgaat met de computer

De computer of laptop kan veel energie kosten zeker als je al meer dan 6 uur erachter zit. Het kan dus geen kwaad om minder achter de computer te zitten. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je achter de computer moet zitten voor werkzaamheden. Veel mensen zetten de computer dan op stand-by als zij klaar zijn. Echter scheelt het een hoop energie wanneer de computer of laptop daadwerkelijk wordt afgesloten na het einde van gebruik. Er wordt dan geen energie meer verbruikt. 

Overstappen van energieleverancier

Ook kun je gemakkelijk geld besparen op de energierekening door overstappen energie. Hiermee kun je op jaarbasis tot wel 450 euro mee besparen. Dit bespaarde geld kun je vervolgens uitgeven aan energiezuinige elektronica apparaten. Je hoeft alleen jouw gegevens in te vullen en vervolgens komen hier de goedkoopste energieleveranciers uit, op basis van jouw gegevens. De overstap is binnen enkele minuten gedaan en het kost je helemaal niks.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer